Biografie
Wil Stravers
Wil Stravers, geboren en getogen in Amsterdam, is een man die al jarenlang in de toneel- en zangwereld actief is. In de jaren tachtig maakte hij als amateur kennis met het toneel. Aangestoken door de charme van het theater, volgde hij diverse cursussen, waaronder de cursus ‘gerichte kleinkunst voor gevorderden’ aan de Amateur Theaterschool te Amsterdam.

Zijn zangtalenten ontwikkelde hij bij de ‘zanginspirator’ Jan Kortie. Sophia van Santen, een in de klassieke zangwereld zeer gerespecteerde zangpedagoge, gaf hem enkele jaren les. Wil Stravers heeft een sterke warme stem met een groot bereik. Een stem die zich niet alleen leent voor het klassieke-, maar ook voor het musical- en standard jazzrepertoire.

In de muzicale theatershow 'Natte Sneeuw' met o.a. Loes Luca en Arjan Ederveen Wil speelde al snel kleine en grotere rollen in diverse professionele productie’s. Bijvoorbeeld in muzikale theatershows van de Stichting Orkater met Loes Luca en Arjan Ederveen en bij het Postbank Kleinkunstfestival in de musical ‘Oh Johnny’ met oa. Carry Tefsen, Fred Florusse en Rob van de Meeberg.

Eerst als koorlid, later hoofdrollen vertolkend bij opera- en operettevereniging Thalia te Amsterdam, groeide hij uit tot een operazanger die met passie en humor zijn personages neerzet. In de opera 'Hoffmann's vertellingen' als Coppelius, de brillenverkoper

Ook in de Tv-wereld is Wil Stravers niet onopgemerkt gebleven. Jack Spijkerman nodigde hem uit in zijn programma ‘Kopspijkers’, hij werkte mee aan het programma ‘Una voce Particolare’ met Ernst Daniél Smit en was te zien in een documentaire uit de serie ‘Dokwerk’ van Hans Polak. Hij verleende als zanger zijn medewerking aan diverse concerten van het Nederlands Promenade Orkest.

Wil Stravers heeft naast zijn optredens in theaters ook grote affiniteit met ‘huiskameroptredens’. Bijvoorbeeld: ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum of andere feestelijke gebeurtenissen. Zoals hij het zelf zegt: “Het contact met degene waar ik dan voor zing en met de mensen daar om heen is heel bijzonder. Het zijn vaak topmomenten.”