Reacties van anderen
Wil Stravers

Mijn enige dochter zou gaan trouwen op 2 september 2003. Als moeder van de bruid wilde ik iets bijzonders doen, iets wat ze nooit zou vergeten. Ik dacht aan een, min of meer, klassiek liefdesduet, mooi, maar ook herkenbaar voor veel mensen. Via iemand, die in het verleden een zangopleiding had gedaan en daarna nog vele workshops volgde, werd ik op het spoor van Wil Stravers gezet. Ik heb contact met hem opgenomen en na verschillende gesprekken ben ik met hem in zee gegaan. Het blijft natuurlijk altijd een beetje griezelig als je iemand nog nooit eerder live hebt horen zingen, maar ik heb er beslist geen spijt van gehad. Samen met een sopraan heeft hij die avond een liefdesduet gezongen uit ‘The Phantom of the Opera’; de begeleiding bestond uit een kwalitatief zeer goede orkestband en Wil heeft met zijn prachtige vér- strekkende bariton een verpletterende indruk achtergelaten, niet alleen bij het bruidspaar maar ook bij alle familie en vrienden. Velen waren zeer ontroerd en hier en daar werd een traan gelaten. Het is jammer dat ik niet meer dochters heb, want ik zou hem zó weer vragen.

Doortje van Rij
Hoorn


Tijdens het huiskameroptreden Als Wil voluit zingt, zichzelf laat gaan, dan krijg ik kippevel. Die man heeft een fantastisch mooie bariton en daarbij, belangrijker nog, hij legt zoveel emotie in zijn stem. We hadden Wil eens gevraagd als zogenaamde stand-in te komen zingen voor Careras. Mijn moeder werd 85 en werd toegezongen door deze "nepCareras". Het nummer "Granada" kwam als vloeibaar goud gerold uit de strot van Wil. De hele verzamelde familie was ontroerd, inclusief de hoofdpersoon, mijn jarige moeder, die later liet weten dat ze meer had genoten van Wil dan van de echte Careras die ze daarna in het Concertgebouw te horen kreeg. Ook in cafe-chantant "kapitein Zeppos", en in Paradiso weet Wil mij te beroeren.

Bea van der Werf
Amsterdam


Wil Stravers is op mijn verzoek opgetreden op het lustrumsymposium van NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors en op het personeelsfeest van het KONINKLIJK NIVRA, het Nederlands Instutuut van Registeraccountants. Beide optredens waren zéér succesvol omdat Wil Stravers op lichtvoetige wijze een breed publiek weet te boeien met charmante vertolkingen van zijn opera-repertoire. Inderdaad: een onvervalste Amsterdammer met "Una Voce Particolare".

Wilfried Olthof
Ambtelijk-secretaris NOREA / stafmedewerker Koninklijk NIVRA


Een stem als een klok.
Een gepassionneerde man met een gouden hart. Die z'n publiek kan ontroeren en verwarmen.
Een voorrecht om naar te mogen luisteren.

Jan Kortie
Muziekproducties


Meervaartconcert De mooie en welluidende stem van Wil Stravers wordt tijdens zijn optreden ondersteund door een uitstraling welke het geheel van zijn performance nog meer ten goede komt. Dit was zeker het geval tijdens zijn optredens voor het programma "Una voce particolare" op de t.v. en zijn optredens in de Meervaart onder begeleiding van het Promenade-orkest onder leiding van Jan Stulens.
Genoten heb ik van Wil Stravers toen hij gedurende mijn afscheid het prachtige lied "Si puo?...Si Puo?.....Signore!.. Signori!" uit de proloog van "I Pagliacci" ten gehore bracht. Ik heb tijdens ditzelfde afscheid niet voor niets Wil gevraagd mij op de hoogte te houden van zijn toekomstige optredens.

Fred Koenis
Voormalig directeur Praktijkschool 'de Atlant' te Amsterdam.


Tijdens ons feest op 28 juni j.l. hebben wij een geweldige avond beleefd mede doordat jij tijdens ons feest gezongen hebt. Een uniek en geslaagd feest vonden wij niet alleen, maar ook de vele feestgangers. De D.J. en jij vormden een prima duo ondanks dat jullie elkaar niet kenden. Door deze leuke samenwerking, de mooie overgangen en de juiste keuze van de gezongen nummers werd het voor ons een fantastische avond. Ik hoop dat we dit nogmaals mogen herhalen, maar liefst dan wat eerder dan het volgend 25 jarig jubileum. Ik wens je veel succes in de toekomst en misschien kunnen we je volgend jaar weer op het Gorterfeest bewonderen.

Hanneke Janssen
Amsterdam


Het Gorter Festival is een jaarlijks cultureel gebeuren in de Amsterdamse wijk de Pijp. Tien jaar geleden is het festijn door buurtbewoners gestart, ter herdenking van het feit dat de dichter Herman Gorter in deze buurt heeft gewoond.
Muziek, zang en gedichten zijn de ingredienten van dit inmiddels bekende en succesvolle festival.
De zanger Wil Stravers is al 4 keer te gast geweest. Met zijn heerlijke vertolking van prachtige klassieke nummers uit diverse opera's wordt hij door ons graag telkens weer gevraagd om hier op te treden.
Wil Stravers verstaat de kunst om door zijn innemende persoonlijkheid het publiek mee te voeren en enthousiast te maken. Hij verwent de mensen met zijn prachtige stem en zijn hartelijke manier van zingen. Het is een man die mensen met de mooie aria's weet te boeien. Ook zij die geen enkele affiniteit met klassieke muziek dachten te hebben, raken in de ban van deze zanger met de o zo aardige uitstraling.

Fred Smit
Organisator Amsterdams Gorterfestival


Tijdens een feestelijk diner Een feestelijk diner.

Adembenemend genoten van zijn warme oorspronkelijke stem.
Ik werd meegenomen op de golven van passie en zijn warme uitstraling.
Kortom een muzikale omlijsting met smaak en stijl.

Trynke de Vries
Amsterdam